År 2010 firade Bjursås Sparbank 100 år.

Så lång tid har gått sedan bryggeriägaren Olars Jan Jansson i Baggarvet, föreslog att en sparbank skulle bildas. Ett temporärt bankkontor inrättades i Kronolänsman Martin Olssons kontor på Länsmansgården. Ett praktiskt beslut eftersom Martin Olsson valdes till bankens förste kassör och fick ta emot den första insättningen den 13 februari 1910.

Bankens långa tradition i bygden är både en styrka och en tillgång. Vårt långsiktiga och målmedvetna arbete, där strategin är och har varit att ge kunderna en bra service lokalt, har gjort Bjursås Sparbank till en av Sveriges mest uppskattade banker bland både företag och privatkunder. Något som vi självklart är mycket stolta över och som sporrar oss att bli ännu bättre. Våra kunder blir fler och fler och många utanför Bjursås socken har upptäckt den lokala bankens alla fördelar och styrkor. För oss är det väldigt roligt att vårt marknadsområde idag täcker in hela Falu Kommun.

Bankens expansion kombinerad med god lönsamhet, möjliggör att vi kan fortsätta att låna ut kapital till investeringar i vår bygd och därmed bidra till den lokala tillväxten.