Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Kort på resan

Att använda kort när du betalar eller behöver ta ut kontanter i utlandet är enkelt och bekvämt. Du slipper gå vägen förbi ett växlingskontor och kan betala direkt i butiken eller ta ut pengar i närmaste automat. Här har vi samlat flera bra tips både inför och under din resa.

Vi rekommenderar att du betalar i landets lokala valuta

Ibland får du välja om du vill betala med ditt kort i svenska kronor (SEK) eller i landets lokala valuta. Vår rekommendation är att du väljer att betala i landets valuta, eftersom det i regel blir billigare för dig.

När du betalar med ditt kort eller tar ut pengar i automat utomlands kan du redan vid köptillfället få valutakursen bestämd - du får ett kvitto med beloppet i svenska kronor (SEK). Denna tjänst uppfattas som positiv av många, eftersom det ger en bra överblick av vad varorna kostar och du behöver inte själv räkna ut vad beloppet blir i svenska kronor. Tjänsten är dock inte så förmånlig som den vid första anblicken kan verka. Företaget har nämligen fria händer att själva sätta valutakursen. Följden blir att kursen ofta blir avsevärt högre än om du skulle ha valt att betala i landets egen valuta. De butiker som tillhandahåller tjänsten är skyldiga att informera om den och ska inte kunna neka dig att betala i lokal valuta. Möjligheten att välja valuta ska även finnas vid uttag i automat.

Växla inte bort dina semesterpengar

Du tjänar inte på att växla innan avresa. Det är precis tvärtom. När du växlar innan får en stor del av dina pengar inte följa med på resan. Använd ditt kort istället, det är precis lika tryggt och enkelt utomlands som här hemma. Då får du ut mer av din semester.

Kostnaden för att använda ditt kort utomlands beror på den utgivande banken, men är nästan *alltid lägre än att växla pengar på växlingskontor på huvudgator i centrum och på flygplatser.


*Baserat på rapporten ”Visa Europe FX consumer cost analysis” utförd av byrån ”forward thinking” baserad på Visakorts användande i ATMs och hos återförsäljare i över 20 länder under December 2014 och Maj 2015. Ytterligare avgifter kan tillkomma, utifrån den enskilda bankens villkor.

Ett extra kort ger extra trygghet

Det finns aldrig garantier för att allt ska funka överallt och när som helst. Vi rekommenderar att du alltid tar med fler än ett kort som back-up.

Fördelen med ett betal- och kreditkort MasterCard är bland annat att du kan få alla semester- eller reseutlägg specificerade på en räkning. Med betal- och kreditkort MasterCard får du dessutom tillgång till en räntefri kredit på upp till 55 dagar, vilket kan vara bra vid oväntade utgifter

Kompletterande kortförsäkring

Genom att betala resan med kortet får du en kompletterande kortförsäkring. Den ger en extra trygghet när du ska ut och resa. I kompletterande kortförsäkringen ingår bland annat ett automatiskt avbeställningsskydd för resor i hela världen.


Läs mer om kompletterande kortförsäkring

Krånglar kortet på resan?

Ring Kortservice utland +46 8 411 10 20

Kortservice utland hjälper dig att spärra kortet om du förlorar det utomlands. Om du har problem att använda ditt kort får du hjälp att utreda problemet och får tips och råd. Du kan även få hjälp med nödkontanter eller få ett ersättningskort skickat med kurir. Kortservice utland är alltid öppet.

Förlorar du ditt kort i Sverige ringer du +46 8 411 10 11 för att spärra det.

Tips!

  • Spara spärrnumret!
  • Spara spärrnumret i din mobil så har du det alltid tillhands!
  • Kortet är en värdehandling!

Tänk på att hantera ditt kort som en värdehandling och att skydda din kod – vid resor kan stöldrisken ibland vara högre.

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

KONTAKTUPPGIFTER

Bjursås Sparbank
Mårtsbovägen 2
790 21 Bjursås
Telefon: 023 - 70 58 60
Fax: 023 - 70 58 79
E-post >>

TELEFONBANKEN

Öppet dygnet runt*
Från Sverige:
0771-22 11 22
Från utlandet:
 +46 771 22 11 22
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger

SPÄRRA KORT

Öppet dygnet runt
Från Sverige: 
08-411 10 11
Från utlandet:
+46 8 411 10 11

DIGITAL SUPPORT

Öppet dygnet runt*
Från Sverige:
0771-97 75 12
Från utlandet:
 +46 771 97 75 12
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger

OM BANKEN

Clearing: 8024-2
BIC/Swift: SWEDSESS
GIIN: DZ7JIK.99999.SL.752
Bankgiro: 981-0243
Org. nr: 583201-2495
Styrelsens säte: Bjursås